Το μεσημέρι της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα, επηρεάζοντας σταδιακά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες οπότε στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. 

Τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ εξασθένηση και βελτίωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές από το βράδυ.

Ζημιές από την κακοκαιρία 

Στο μεταξύ ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές από την ανοιξιάτικη κακοκαιρία. Έντονη βροχόπτωση και ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την περιοχή της Νεμέας, σήμερα το πρωί προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες στον αργείτικο κάμπο.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης, που μέσα σε περίπου μισή ώρα, το χαλάζι μεγέθους αμυγδάλου, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Άργους στα Δερβενάκια, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε και εκεί ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική σε πολλά σημεία της χώρας για τυχόν πλημμύρες.

Το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη οι δυνατές βροχές δημιούργησαν πολλά προβλήματα την ώρα που η παραλία στα Καμ. Βούρλα «άσπρισε», όταν ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή.