Δεκάδες Κρητικοί έφτασαν στα Σφακιά το μεσημέρι της Κυριακής με δικά τους μέσα, ή με λεωφορεία τα οποία εκτέλεσαν ειδικό δρομολόγιο για τη μεταφορά μικρών και μεγάλων που ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμα δυναμική διαμαρτυρία, για την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.

Οι Κρητικοί από διάφορες περιοχές του νησιού, έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στα Σφακιά.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ « Δασκαλογιάννης» που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), ανοίχτηκαν στη θαλάσσια περιοχή στα 3-5 μίλια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς καθώς και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ και στελέχη του κινήματος έδωσαν το «παρών» στην σημερινή εν πλω διαμαρτυρία κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. 

Επιπλέον, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και η σύζυγος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, κα. Μαρία Τσόκα και η σύζυγος του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων, κα. Ελένη Σταματάκη.

Ο συνδυασμός «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του στην υποβάθμιση της Μεσογείου, της θάλασσας που αποτελεί πηγή ζωής για την Κρήτη. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε η καταστροφή των χημικών της Συρίας να γίνει πρόβλημα της Κρήτης.