Επίσκεψη στο νομό Σερρών πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, ύστερα από πρόσκληση του Συμβουλευτικού Σταθμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα τη “Σχολική Βία”.

Ο κ. Μόσχος παρουσίασε τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας ανάμεσα σε μαθητές, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη διαμόρφωσης δεσμών, βιωματικής εκπαίδευσης στα δικαιώματα και στην προστασία τους και δημιουργίας σχολικού κλίματος και περιβάλλοντος που διευκολύνει την συνεννόηση, την εκτόνωση εντάσεων και την επίλυση συγκρούσεων ή διαφορών.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας και φροντίδας παιδιών και εφήβων.

Νωρίτερα, ο κ. Μόσχος επισκέφθηκε το Λύκειο Πρώτης Σερρών, όπου συνάντησε μαθητές και εκπαιδευτικούς και με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού, τις ευθύνες τους και τις δυνατότητες ενέργειας όταν κάποιο δικαίωμα ανηλίκου παραβιάζεται, ιδίως σε περιπτώσεις άσκησης βίας στην οικογένεια ή στο σχολείο, εκφοβισμού και απειλών στο διαδίκτυο, παιδικής