Τη νέα Πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Τελετής Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Νανζίνγκ 2014».

Παρόντες ήταν δεκάδες Κινέζοι δημοσιογράφοι, μέλη τηλεοπτικών συνεργείων και εκπρόσωποι της διοργανώτριας Νανζίνγκ, στο πλαίσιο προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν 16-28 Αυγούστου 2014, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 3.500 αθλητών και αθλητριών από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι αθλητές των ηλικιών από 15-18 θα διαγωνιστούν στα 28 αθλήματα του κανονικού Ολυμπιακού προγράμματος, ενώ υπάρχουν και μερικά νέα αγωνίσματα, όπως το μπάσκετ «3 εναντίον 3».

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έως τώρα το όριο για τη Νανζίνγκ έχουν πιάσει 7 Έλληνες αθλητές.

Μετά την Ινώ Μενεγάκη, η Κατερίνα Λέχου είναι η 2η Πρωθιέρεια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και την οποία θα αντικαταστήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2018.