Για παρεξήγηση μεταξύ των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών σχετικά με ρύθμιση οφειλής του Κ.Θ.Β.Ε. με το Ι.Κ.Α., κάνει λόγο ο Γιάννης Βούρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη σύλληψή του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Tο ζήτημα προκλήθηκε παρά το γεγονός ότι όλες οι δόσεις του Κ.Θ.Β.Ε. τακτοποιούνται κανονικά, εμπρόθεσμα, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α.

Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α.,ο Γιάννης Βούρος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ προσδιορίστηκε δικάσιμος για την 01/09/14. 

Ο ίδιος στη δήλωσή του ανέφερε:

«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη. 
Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγουμένων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. 
Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν. 
Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του ΚΘΒΕ σε μια χρονιά που τα αποτελέσματα (αύξηση των θεατών κατά 39% και των εσόδων κατά 34% σε εποχή οικονομικής κρίσης!!!) δικαιώνουν την προσπάθεια εργαζομένων, διοίκησης και διεύθυνσης, που για πρώτη ίσως φορά προχωράμε με τέτοια σύμπνοια όλοι μαζί και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους».