Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαύριο ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Κερατέας και στις "επιθέσεις" που δέχτηκαν προχθές το ξημέρωμα από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Το "σίριαλ" Κερατέα εναντίον ΜΑΤ και τούμπαλιν που εκτυλίσσεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες φάνηκε να ξεφεύγει από το κλασσικό του "σενάριο" έπειτα και από τις καταγγελίες του δημάρχου Λαυρεωτικής για...άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κερατέας, Κώστας Λεβάντης, "ξεσπάθωσε" και μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Παρότι τους είπα ότι είμαι 55 χρονών κι έχω πρόβλημα καρδιάς, με χτύπησαν. Στα χέρια στα πόδια στο κεφάλι. Στο διπλανό μου έβαλαν τα χέρια στην καρέκλα κι άρχισαν να τον χτυπάνε με μανία. Κι όλα αυτά, ενώ η κατάσταση ήταν απολύτως ήρεμη... Φεύγοντας, για να μας «τιμωρήσουν» ακόμη περισσότερο, μας έσπασαν και τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Κώστας Λεβάντης, σε ραδιοφωνική εκπομπή του skai.

Όχι, ο δήμαρχος κι αντιδήμαρχος δεν είναι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας. Ούτε η σκηνή είναι από κάποια πόλης της Λιβύης. Πρόκειται για τον Κώστα Λεβαντή και τον Κυριάκο Κατσουνάκη, δήμαρχο κι αντιδήμαρχο της Λαυρεωτικής αντίστοιχα, και οι καταγγελίες αφορούν την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει με ανακοινωσή του το ιστολόγιο της Λαυρεωτικής "Στις 3.45 τα ξημερώτα της Πέμπτης 25 άνδρες των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου. Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία. Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι. Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Κυριάκος Κατσουνάκης , που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.

Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ εκατόν έντεκα ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;

Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»

Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο".