Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής και της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται ένας 47χρονος βούλγαρος παιδίατρος, που διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Η σύλληψη του παιδιάτρου, έγινε από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μετέβη στα Ιωάννινα για να ασχοληθεί ειδικά με την υπόθεση. 

Αυτή την ώρα ο συλληφθείς, οδηγείται στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Το... χρονικό

Λιγότερο από 24 ώρες χρειάστηκε το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξιχνιάσει μία υπόθεση που σοκάρει.

Πρωταγωνιστής είναι παιδίατρος της πόλης των Ιωαννίνων. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής και της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα γίνουν πιθανότατα την Τρίτη. Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πηγές για τον συγκεκριμένο παιδίατρο είχαν προηγηθεί καταγγελίες που αφορούσαν στη δράση του.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον εν λόγω γιατρό και τις ηλεκτρονικές διαδρομές που έκανε.

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος, σύμφωνα με το epiruspost.gr, κατάγεται από τη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται στα Γιάννινα από το 1999.

Από την έρευνα που έκανε το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ένα πλήθος υλικού στον υπολογιστή του παιδιάτρου. Τα περισσότερα αρχεία είναι κλειδωμένα με τρόπο μάλιστα που αποδεικνύει ότι ο χρήστης είχε πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις.

Κλιμάκιο αστυνομικών ήρθε στα Γιάννενα την Κυριακή και τη Δευτέρα συνέλαβε τον παιδίατρο ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στον ιατρικό κόσμο της πόλης, κυρίως όμως στους γονείς που εμπιστεύονταν τα παιδιά τους στον καθόλα σοβαρό επιστήμονα.