Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης, εγκέφαλοι του οποίου ήταν ένας 43χρονος κρατούμενος στις Φύλακες Ιωαννίνων και μια γυναίκα 34 ετών, η οποία συνελήφθη μαζί με τρία αδέλφια, που φέρονται ως μέλη της ομάδας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν και οδηγήθηκαν στο χωριό Βασιλική, όπου στην αυλή του σπιτιού των 3 αδελφών, μίας γυναίκας και δύο ανδρών, βρήκαν κρυμμένα μέσα σε έναν σωλήνα 315 γραμμάρια ηρωίνης σε συσκευασίες. Ωστόσο, ύστερα από ενδελεχή έρευνα μέσα στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μία ζυγαριά ακριβείας και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε, τα αδέλφια, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν τα ναρκωτικά, διακινούσαν την ηρωίνη σύμφωνα με τις εντολές που έπαιρναν από τον κρατούμενο και την 34χρονη συνεργό τους, η οποία συνελήφθη λίγο αργότερα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 43χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση της ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, είχε και η 34χρονη γυναίκα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν σε σπίτι, όπου διαμένουν οι δύο 24χρονοι και η 32χρονη και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, τα παρακάτω:

  • δεκαπέντε συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (314,8) γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε σωλήνα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας .

Επίσης, κατασχέθηκαν και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.