Δυο 24ωρα μετά την τραγωδία στο λούνα πάρκ στο Ελληνικό με τον άδικο θάνατο ενος 13χρονου παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό της αδερφής του, κι ενώ αναζητούνται ακόμη οι ευθύνες, το λούνα παρκ σφραγίστηκε.

Κάτοικοι της περιοχής περνούν από το σημείο σοκαρισμένοι και οργισμένοι και αφήνουν στη μνήμη του παιδιού που χάθηκε ένα λουλούδι. Άλλοι συντετριμμένοι αφήνουν σημειώματα στα οποία εκφράζουν την οδύνη τους, ενώ η οικογένεια του 13χρονου αγοριού ετοιμάζεται σήμερα να του πει το τελευταίο αντίο. Η κηδεία τελέστηκε στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

Νωρίτερα, ελεγκτές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασαν στο σημείο προκειμένου να κάνουν επιτόπιο έλεγχο. Ο έλεγχος κράτησε 5 λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησαν. Το πρωί και το Α.Τ. Ελληνικού προχώρησε στην σφράγιση του χώρου.
 
Για κακούργημα οι συλληφθέντες
 

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό. Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο σήμερα να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

H κατάθεση του αστυνομικού που άλλαξε τα δεδομένα

Η εικόνα του παιδικού πάρκου στο Ελληνικό όπως την μετέφερε με την κατάθεσή του αστυνομικός που είδε τον χώρο του δυστυχήματος, ήταν αυτή που οδήγησε την ανακρίτρια της υπόθεσης Ιωσηφίνα Βιοπούλου στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο, όχι μόνο χωρίς οργάνωση, κάνοντας λόγο για "προχειροδουλειά", αλλά και που δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Κατα την κρίση της ανακρίτριας, η όλη περιγραφή του αστυνομικού για τον επίμαχο χώρο και την αντιμετώπιση των υπευθύνων, βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που προϋποθέτει γνώση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο πρόκλησης θανάτου, από πράξεις ή παραλείψεις του και αγνόηση αυτού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό: «Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Δήμος Ελληνικού: Δεν κρυβόμαστε, σεβόμαστε τη διαδικασία της έρευνας

Τη λύπη της εκφράζει η δημοτική αρχή Ελληνικού– Αργυρούπολης, με ανακοίνωσή της, για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε σε λούνα- παρκ, που λειτουργούσε στα όρια του δήμου και το οποίο οδήγησε στον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμού της εννιάχρονης αδελφής του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζουμε τη λύπης μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας».

Τονίζεται επίσης, ότι ήδη διενεργούνται έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα- παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

«Για τον λόγο αυτόν, δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ελληνικού– Αργυρούπολης καταλήγει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων».