current views are: 1

29 Απριλίου 2014
Δημοσίευση09:38

Μισό κιλό εκρηκτικά και καρφιά περιείχε ο «φάκελος» που έστειλαν στο Α.Τ. Ιτέας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία έπειτα από καταγγελία για ύποπτο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας.

Δημοσίευση 09:38’
αρθρο-newpost

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία έπειτα από καταγγελία για ύποπτο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική έπειτα από καταγγελία για ύποπτο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας. Οι αστυνομικοί του τμήματος εντόπισαν οι ίδιοι τον «φάκελο» λαμβάνοντας την αλληλογραφία  του τμήματος

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του ΤΕΕΜ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Πρόκειται για δύο δυναμίτες και καλώδια που βρέθηκαν μέσα στο δέμα ενώ αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. 

Υπενθυμίζεται ότι το Α.Τ. Ιτέας είχε αναλάβει τη μεταγωγή του Ιλί Καρέλι από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις Νιγρίτας Σερρών όπου και ο βαρυποινίτης ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, από αρμόδιο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το ύποπτο δέμα που εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, μεγάλης ισχύος ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

Η προανάκριση για το περιστατικό ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική». 


σχετικα αρθρα