Έπειτα από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε συνδυασμό με αποτελέσματα εξετάσεων DNA που πραγματοποιήθηκαν ταυτοποιήθηκε ότι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης κρύβεται πίσω από την ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι:

Το βιολογικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στις 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, ανιχνεύθηκε και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.

Η ληστεία έχει καταγραφεί καρέ καρέ από τις κάμερες, ενώ προκύπτει ότι ο «μεταμφιεσμένος» Μαζιώτης πυροβόλησε τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ενώ οι δράστες της ληστείας ήταν δύο. Οι ληστές διέφυγαν με ΙΧ που παράτησαν λίγο αργότερα σε κοντινή περιοχή έχοντας αποσπάσει από τα ταμεία της τράπεζας 4.000 ευρώ.

Παράλληλα, το ίδιο DNA είχε βρεθεί:

  • κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης και Πώλα Ρούπα
  • σε διαμερίσματα - κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση
  • σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. από τις κάμερες ασφαλείας κατά την ληστεία φαίνεται ο Μαζιώτης να έχει μεταμφιεστεί αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του φορώντας περούκα και μεγάλα γυαλιά μυωπίας.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην οποία ανήκει ο Νίκος Μαζιώτης ήταν αρκετά προσφάτη με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το οποίο εξερράτη στις 10 Απριλίου, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής.