Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι άδειες των μελών τους αλλά και οι απεργίες μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, ανοίγοντας νέο μέτωπο με τις συντεχνίες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομέων διαμηνύουν ότι δεν διαπραγματεύονται τα δικαιώματά τους.

Η εφημερίδα «Έθνος» που έφερε το θέμα στο φως, ανέφερε ότι άτυπα ο διάλογος έχει αρχίσει.

Οι συνδικαλιστές πάλι, δηλώνουν: «Καμία συζήτηση».

Οπως λέει στο newpost ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς: «Εμείς δεν έχουμε προσέλθει σε κανέναν τέτοιο διάλογο με την κυβέρνηση. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται, έτσι όπως εμφανίζονται στα δημοσιεύματα, μας βρίσκουν αντίθετους. Είμαστε συζητήσιμοι στο να εξαλειφθούν κάποιες υπερβολές, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΕ που τις τελευταίες εβδομάδες «σηκώνει» το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση- ειδικά λόγω της διαθεσιμότητας αρχικά και της αξιολόγησης στη συνέχεια

«Μες στην ταραχή της και με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν κυρίως από το συνδικαλιστικό κίνημα, η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι προσπάθεια που δεν θα έχει θετικό αποτέλσμα. Πολύ σύντομα θα είναι παρελθόν για τον ελληνικό λαό η συγκυβέρνηση», δηλώνει στο newpost.

Η κυβέρνηση και η τρόικα τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατεδαφίσει όλα τα κοινωνικά και σε εργασιακά δικαιώματα που σε έναν αιώνα κατάφερε να κατακτήσει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα»,λέει η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη και καταλήγει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι το τελευταίο τους εμπόδιο για να εφαρμόσουν την βάρβαρη πολιτική τους.Ήρθε η ώρα να το «καθαρίσουν»..