Μνημόνιο συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας για κοινές δράσεις διατροφικής πολιτικής, υπέγραψε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση κατανάλωσης αλατιού και ακόρεστων λιπών (τρανς λιπαρών).

Το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας, που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μιλτιάδης Καρούμπας, προσβλέπει συγκεκριμένα σε δράσεις που θα έχουν σαν στόχο τη μείωση χρήσης αλατιού και τρανς λιπαρών σε γεύματα που προσφέρονται από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Οι δράσεις αυτές θα ενταχθούν από την πλευρά του ΕΦΕΤ στην εκστρατεία μείωσης της πρόσληψης αλατιού και τρανς λιπαρών και από την πλευρά της Λέσχης Αρχιμαγείρων σε μια συνολική προσπάθεια προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, μέσω του προγράμματος "GReat Kouzina", στόχος του οποίου είναι να δοθεί διεθνής ταυτότητα στην ελληνική γαστρονομία, μαγειρεύοντας σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και με προϊόντα ελληνικά, διατηρώντας όλα τα ωφέλιμα και σημαντικά στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στις δράσεις που αναφέρονται στο μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνονται εκδηλώσεις στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφικής πολιτικής στα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, καθορισμός στόχων μείωσης αλατιού σε γεύματα, καθώς και πρακτικές συμβουλές μείωσης τρανς λιπαρών κατά την παρασκευή γευμάτων.
Το μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να ενδυναμώσει τις δράσεις διατροφικής πολιτικής του ΕΦΕΤ, με σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία από τις πολλές συνεργασίες που ευελπιστεί να έχει ο ΕΦΕΤ και με άλλους φορείς και εταίρους, με στόχο την καλύτερη διατροφή και υγεία του πληθυσμού.