«Δεν κρυβόμουν» δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 13χρονου στο «φονικό» λούνα παρκ της περιοχής.

«Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό» ανέφερε.

«Δεν κρυβόμουν» δήλωσε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τραγικό περιστατικό νωρίτερα, αφού δεν ήθελε να βγαίνει και να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ «πριν κηδευτεί το παιδί και πριν υπάρξει μία στοιχειώδης έρευνα».

«Yπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων και την αδειοδότησή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δήμος μας δεν είχε μία προηγούμενη εμπειρία» πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κορτζίδης.

«Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή χρήση και όχι μόνιμη και γι' αυτό επηρεάστηκε η κρίση μας», είπε για τη λειτουργία του λούνα παρκ χωρίς αδειοδότηση.

«Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο. 

Ο κ. Κορτζίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του και υποστήριξε ότι «η σφοδρή επίθεση που γίνεται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και πολιτικούς, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα».
«Θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση», είπε γιατί «παλεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για μπάζωμα ρέματος από τον ίδιο, στον χώρο όπου λειτουργούσε το λούνα-πάρκ, απάντησε ότι το ρέμα είναι μπαζωμένο εδώ και δεκαετίες. Στην κατηγορία ότι ο δήμος παρείχε παράνομα ρεύμα στην εγκατάσταση, απάντησε ότι το δημοτικό ρεύμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργίας τέτοιων μηχανημάτων, γι αυτό και η επιχείρηση λειτουργούσε με ηλεκτρογεννήτριες. Στην κατηγορία ότι είχε παροπλισμένο τεχνικό ασφαλείας, ο οποίος φέρεται να έχει εγγράψει και σχετική επιστολή, απάντησε ότι ένα από τα προβλήματα του δήμου είναι ότι δεν έχει τεχνικό ασφαλείας.