Με κεντρικό σύνθημα «'Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά»πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ νωρίτερα στις δέκα είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος.

Μετά τις δύο το μεσημέρι άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεια των συνδικάτων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην ειρηνική κινητοποίηση συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και οι σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Στελέχη της ΓΣΕΕ χαρακτήρισαν τις συγκεντρώσεις της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων, μαζικές και δυναμικές, και πρόσθεσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια είχε διακοπεί από το πρωί, ενώ κλειστός παραμένει και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος έφθασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι η πορεία εκατοντάδων εργαζομένων που προηγουμένως πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στην πλ. Κλαυθμώνος.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές αναφέρουν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ακόμη τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.