Ξεπερνά κάθε λογική προηγούμενο ατύχημα που είχε συμβεί στη Μυτιλήνη, στην ίδια επιχείρηση λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο το 13χρονο αγόρι από το Ελληνικό.

Ένας 16χρονος μαθητής τραυματίστηκε παίζοντας στο λούνα παρκ και δεν τον είδε κανείς.

Αργά τη νύχτα, κι ενώ είχαν σβήσει τα φώτα, τον αναζήτησε ο αδελφός του και τον βρήκε πεσμένο ανάμεσα στα παιχνίδια, τραυματισμένο σοβαρά στον αυχένα.

Το περιστατικό έγινε το Σεπτέμβριο του 2010 στην πλαζ «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης, όπου είχε στηθεί το λούνα παρκ. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου αποφασίστηκε στη συνέχεια η διακομιδή του στο ΚΑΤ Αθηνών όπου και νοσηλεύτηκε, αφού το χτύπημά του στον αυχένα κρίθηκε σοβαρό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το συμβάν, στην πραγματικότητα δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατάθεση που έδωσε ο αδελφός του νεαρού τραυματία εικαζόταν πως ο αδελφός του τραυματίστηκε όσο έπαιζε στο τραμπολίνο του λούνα παρκ, ενδεχομένως λόγω του ότι έσβησαν τα φώτα στον χώρο. 

Οι Αρχές συνέλαβαν τότε τον αλλοδαπό υπεύθυνο λειτουργίας του λούνα παρκ, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, αλλά όχι τον ιδιοκτήτη του.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο συγκεκριμένος τραυματισμός στη Μυτιλήνη δεν ήταν ο πρώτος στη ιστορία του συγκεκριμένου λούνα παρκ. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2010 στη Χίο, 20 μέρες πριν το συμβάν στη Μυτιλήνη, το παιχνίδι της «ρόδας» θα μετατρεπόταν σε «εφιάλτη» για τρία ανήλικα παιδιά του νησιού, καθώς η τεράστια ρόδα στην οποία επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση στο έδαφος.

Ασθενοφόρο μετέφερε τότε τρεις τραυματίες στο Νοσοκομείο της Χίου. Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ συνελήφθησαν και εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια.