Ένας 62χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και η 33χρονη κόρη του συνελήφθησαν σήμερα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η εταιρία, ενέχεται σε πλήθος φορολογικών και άλλων ποινικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, αντί να καταστρέφει είδη και υλικά, όπως ρούχα, παπούτσια και γυαλιά από επώνυμες εταιρίες, εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής και στη συνέχεια τα προμήθευε στη μαύρη αγορά.

Κατά τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, βρέθηκαν κοντέινερ με επώνυμα είδη των οποίων η εμπορική αξία υπολογίζεται σε 9,5 εκατ. ευρώ και για τα οποία είχαν δοθεί παραστατικά καταστροφής στις εταιρίες.

Η ζημιά για το δημόσιο, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ και ισοδυναμεί με το ΦΠΑ που απέδωσε στις εταιρείες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Στη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απάτης, παραβάσεων της Φορολογικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και της παράβασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν στην 5η Τακτική Ανακρίτρια.

TAGS