Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 47χρονου βούλγαρου παιδιάτρου, ο οποίος συνελήφθη την 28.04.2014, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για τον (επ.) ZAHARIEV (ον.) ZVETLOZAR του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ταξίαρχου, διευθυντή στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ανάμεσα στο υλικό που είχε κατεβάσει από το internet ο κατηγορούμενος, ήταν ο βιασμός βρέφους έξι μηνών από ζώο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον είχε εντοπίσει εδώ και έξι μήνες. Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται παιδίατρος για παιδική πορνογραφία.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

''Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 15 ημερών, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ο αριθμός κλήσης 11012, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας'' αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ..

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο 47χρονος παιδίατρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο παιδίατρος αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση, και υποστήριξε ότι οι λογαριασμοί που τον εμπλέκουν ανήκουν σε φίλο του από τη Βουλγαρία.

Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 47χρονος προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης πρότεινε στον εισαγγελέα να του κοινοποιηθούν τα στοιχεία της υπόθεσης, προκείμενου να παραπέμψει τον παιδίατρο πειθαρχικά.

Δένδιας: Η πραγματικότητα μας ξεπερνά

Αναφερόμενος στην υπόθεση σύλληψης παιδίατρου στα Γιάννενα με υλικό παιδικής πορνογραφίας ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε τα εξής: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έψαξα και δεν βρήκα άλλη τέτοια περίπτωση. Τα αρχεία του είναι κλειδωμένα. Και κάνουμε αγώνα δρόμου σήμερα που μιλάμε, τώρα που μιλάμε για να τα σπάσουμε, να τα αποκρυπτογραφήσουμε.»

Ενώ πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως άρρωστοι. Δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μωράκια να τα βιάζουν ζώα. Το λέω και τρελαίνομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μεγάλο αγώνα στον κομμάτι αυτό. Έχουμε δώσει τα πάντα όλοι».

Ο κ. Δένδιας, σε παρέμβασή του για το ζήτημα της σύλληψης του παιδίατρου στα Γιάννενα, ανέφερε από την πλευρά του:

«Βλέπετε ότι η πραγματικότητα μας ξεπερνά. Δεν ήταν προβλέψιμο αυτό το πράγμα. Ποια μητέρα που πάει το παιδί της ή ποιος πατέρας, σε έναν παιδίατρο, μπορεί να υποθέσει ποτέ, στην αγριότερη φαντασία του, ότι αυτό είναι όχι μια πηγή αντιμετώπισης κινδύνου, αλλά η ίδια η πηγή του κινδύνου; Ότι το παιδί του δεν κινδυνεύει από την αρρώστια, αλλά κινδυνεύει από τον γιατρό; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παγίδες μπορεί να έχει για εσάς και τι τεράστια ευθύνη είναι για εμάς. Το φαντάζεστε; Αυτά τα πράγματα είναι σοκαριστικά. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποφυγής των κινδύνων. Ευτυχώς τους “ τσιμπάμε ” ».