Στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, προκειμένου να ελεγχθεί από επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα rina, παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», το οποίο στις 4 το πρωί, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προσάραξε με 55 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας.

Σε πληροφορίες γίνεται λόγο για μικρό μπλάκ άουτ στις μηχανές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε δύτης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν σπεύσει άμεσα πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη.

Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο δύτης που ερεύνησε το πλοίο δεν διαπίστωσε κάποια σοβαρή ζημιά ή ρήγμα.

Αυτή τη στιγμή στο «Πρέβελης» από τους 190 επιβάτες βρίσκονται 78, οι οποίοι αφού το πλοίο κριθεί από τους επιθεωρητές ότι μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του, θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους.

Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.