Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στον Πολύγυρο σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου, με απόφαση της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων, Πολυγύρου, Κεντρικής και Βόρειας Χαλκιδικής, που αντιδρά στην λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.
 
Μάλιστα, καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάγια θέση του Συλλόγου και απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είχε γίνει για το θέμα των Κυριακών είναι πως «η Κυριακή είσαι μια ημέρα ανάπαυσης και αργίας η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί».
 
Όπως σημειώνεται «η πρωτόγνωρη αφοσίωση της συγκυβέρνησης για την κατάργηση της αργίας που σεβάστηκαν αιώνες ολόκληρους ακόμα και οι Οθωμανοί, δείχνει την παντελή αδιαφορία προς τις αποφάσεις και τις εντολές που απέστειλαν μέσω των εμπορικών συλλόγων (με ποσοστά 98% πανελλαδικά) ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οι καθ' ύλην αρμόδιοι, δηλαδή εμείς οι έμποροι».
 
Ακόμη, αφήνοντας αιχμές προς το Υπ. Ανάπτυξης τονίζεται:
 
«Ευχαριστώντας, για άλλη μια φορά, την ηγεσία του Υπουργείου "Ανάπτυξης" για την παντελή αδιαφορία προς τις επιθυμίες μας και την πλήρη υπακοή προς τα κελεύσματα προφανώς όχι των εμπόρων αλλά άλλων δυνάμεων της αγοράς, ενημερώνουμε τα μέλη αλλά και το καταναλωτικό κοινό, πως η αγορά του Πολυγύρου θα είναι κλειστή αυτή την Κυριακή».