Είκοσι δύο νεκροί μεταξύ αυτών 4 παιδιά, 12 γυναίκες και 6 άνδρες είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου βόρεια της Σάμου.

Αρχικά εντοπίστηκαν δύο πτώματα γυναικών ένα από το κρουαζιερόπλοιο ΑΔΑΜΟΡΑ που περνούσε από την περιοχή και ένα από σκάφος του λιμενικού. Άμεσα σήμανε συναγερμός και στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τρία σκάφη του λιμενικού, ένα της FRONTEX, τρία αλιευτικά, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των 39 διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε και έφτασε στη μία το μεσημέρι στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ανελκύθηκε από ειδικό γερανό στη στεριά και στη συνέχεια άνδρες του λιμεναρχείου και του συλλόγου αυτοδυτών Σάμου ανέσυραν 18 πτώματα από το αμπάρι του σκάφους.

Στο νοσοκομείο της Σάμου νοσηλεύονται τρεις άνδρες με υποθερμία ενώ το πρωί ένα παιδί διακομίσθηκε στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Οι μετανάστες ήταν από την Σομαλία και την Ερυθραία. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ως αιτία του ναυαγίου την πιθανή μετατόπιση βάρους με αποτέλεσμα το 12μετρο σκάφος να πάρει κλίση και να εισρεύσουν σε αυτό νερά καθώς και την υπερφόρτωση του σκάφους.