Στη δημιουργία χάρτη που θα απεικονίζει την αθλητική υποδομής της χώρας, προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με την καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τα στοιχεία αυτής της καταγραφής θα καταχωρηθούν σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων και θα αξιολογηθούν. Αυτο επισημαίνει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών για το μέλλον αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε διάφορες περιφέρειες.

Ο κ. Νικητιάδης διευκρινίζει επίσης ότι γίνεται επεξεργασία καθορισμού κριτηρίων για την χωροθέτηση νέων εγκαταστάσεων (πληθυσμιακά κριτήρια, οδικό δίκτυο, δύναμη αθλητικών σωματείων, τουριστική υποδομή κλπ).

Γι΄ αυτές τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα ληφθούν υπόψη και οι προτεραιότητες και οι προτάσεις που θέτουν τα περιφερειακά συμβούλια. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού (ΕΣΑΣ) ώστε να εισηγείται και να εκφέρει γνώμη για τον προγραμματισμό των εκτελούμενων αθλητικών έργων σε πανελλαδικό επίπεδο, κάνει επίσης γνωστό ο υφυπουργός

Πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία υπογραμμίζει ότι το 2009, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, εγκρίθηκε η κατασκευή στην Έδεσσα ενός νέου αθλητικού κέντρου συνολικής δαπάνης 6.000.000 ευρώ στη θέση «Τσαϊρ Πασά», στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύγχρονο κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη,, είχε ζητήσει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Βαϊτσης Αποστολάτος.