Απόφαση για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για παράνομες αμοιβές του συζύγου της από εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένεται να λάβει σε λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ενώπιον του δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα -απουσία της κ. Σταμάτη, που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της- η αίτηση αποφυλάκισης της και ήδη, έχει ζητήσει την απόρριψή της ο εισαγγελέας Έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το αίτημα της κ. Σταμάτη, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που επικαλείται η αιτούσα, ενώ -όπως τόνισε- σε λίγους μήνες θα προσδιοριστεί η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας και έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή και ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσαν στο δικαστήριο γιατροί, αλλά και συγγενικά πρόσωπα της κ. Βίκυς Σταμάτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατάσταση της υγείας της και στην απόλυτη ανάγκη αποφυλάκισης της, ώστε να επανασυνδεθεί με τον ανήλικο γιο της.

Ο συνήγορος της αιτούσας, Φρ. Ραγκούσης τόνισε ότι η εντολέας του, από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή, έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες αυτοκτονίας. Όπως είπε ο συνήγορος: «Δεν πρόκειται για "αυτοκτονιούλες" για το θεαθήναι».