current views are: 1

5 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:38

Απορρίφθηκε η αίτηση της Σταμάτη-Δεν αποφυλακίζεται

Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταματη που ειχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. 

Δημοσίευση 12:38’
αρθρο-newpost

Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταματη που ειχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. 

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. 

Οι Δικαστές υιοθετώντας  την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας έκριναν πως δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτό, το αίτημα ενώ όπως σημειώθηκε  σε λίγους μήνες αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, κι έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της Βίκυς Σταμάτη. 

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία, καθώς οπως υποστήριξαν οι συνήγοροί της, δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Ενώπιον του δικαστηριου κατέθεσαν γιατροί και συγγενικά πρόσωπα της Βίκυς Σταμάτη, επισημαίνοντας ότι μονο η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με το γιο της μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της. Ο συνήγορος της Φρ. Ραγκούσης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι “από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή εχει 6 μήνες ακούσια νοσηλεία και 3 απόπειρες σε βάρος της ζωής της” τονίζοντας πως “δεν προκειται για αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι”.

Αντίστοιχα οι μάρτυρες υποστήριξαν πως “η θεραπεία της θα πρεπει να  είναι με το παιδί της”. Σημείωσαν μάλιστα ότι απέκτησε το γιο της μετά από μακρόχρονη θεραπεία και επανειλημμένες προσπάθειες. 

“Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου;” αναρωτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, προσθέτοντας: “θεωρείται οτο εκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε κυρία πρόεδρε;”.


σχετικα αρθρα