Στο λιμάνι της Σούδας, στις 9 το πρωί, αναμένεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το πλήρωμα και τους επιβάτες του οποίου θα υποδεχτούν οι τοπικοί φορείς με εκδήλωση στο λιμάνι.

Συνολικά για το 2011 στη Σούδα αναμένονται 56 αφίξεις με οκτώ κρουαζιερόπλοια τριών εταιρειών.

Σήμερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, και ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, αναφέρθηκαν στη σημασια που έχουν για τον τουρισμό του νησιού, οι αφίξεις αυτές.

Ωστόσο, ο κ. Βουλγαράκης επισήμανε την ανάγκη να μην υπερισχύσει η νοοτροπία της "αρπαχτής", όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

" Εμείς καλούμε τους Χανιώτες, όσον αφορά στους επισκέπτες που έρχονται στα Χανιά, να μην τους αντιμετωπίσουν,να μην τους θεωρήσουν ότι είναι άνθρωποι από τους οποίους θα αρπάξουμε, να το πω στην καθομιλουμένη, για να καταλάβουμε όλοι τι λέω, να κάνομε μία "αρπαχτή", αλλά είναι ένα μόνιμο γεγονός το οποίο θα μπορεί να δίνει μια τεράστια οικονομική ανάσα".

Όλες οι αφίξεις στο λιμάνι της Σούδας θα γίνονται περίπου στις 7-8 το πρωί και οι αναχωρήσεις των πλοίων περίπου στις 6-7 το απόγευμα.

Είναι η πρώτη φορά που τα Χανιά υποδέχονται οργανωμένα πλοία που εκτελούν κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, για να επιλέξουν ως σταθμό τα Χανιά τα κρουαζιερόπλοια χρειάστηκαν σημαντικές προσπάθειες των τοπικών φορέων και πρακτόρων. Η αναφορά του ήταν ενδεικτική. "Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτοί έφεραν τις κρουαζιέρες, εμείς πρέπει να τις κρατήσομε".

Τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Σκουλάκης διευκρίνισαν, πως για το πρόγραμμα και τους τόπους των επισκέψεων των επιβατών των πλοίων, την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Π'αντως ποσοστό 75% από τους επιβάτες έχει δηλώσει πως επιθυμεί να επισκεφθεί το ενετικό λιμάνι των Χανίων.

TAGS