Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι «τα νέα μέτρα που φέρνουν τη Δευτέρα οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, η Τρόικα, είναι προσυμφωνημένα και θα κλιμακώσουν τη βάρβαρη σφαγή των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος με ομιλήτρια την γενική γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς (στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ) καλεί σε συγκέντρωση και πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητών το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Ηράκλειο, τη Κομοτηνή, στον Πύργο, στην Κέρκυρα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Ξάνθη, στην Καβάλα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στη Δράμα.

Σε ανακοίνωση του Δικτύου επισημαίνεται ότι «την Κυριακή τελειώνει ο β΄γύρος των εκλογών και από Δευτέρα συνεχίζεται ο τρίτος γύρος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και αποτροπή των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα».