Δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας σε βάρος έντεκα ατόμων, τα οποία, όπως προέκυψε από την προανάκριση και έρευνα, είχαν προβεί στη συγκρότηση και οργάνωση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων - διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων οικιών - διαμερισμάτων.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, πρόκειται για οκτώ Έλληνες ηλικίας 20, 23, 25, 25, 28, 33, 36 και 54 ετών αντίστοιχα, δύο Αλβανούς ηλικίας 30 και 31 ετών και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, όλοι κάτοικοι οικισμών ΡΟΜ Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες ενεργώντας ανά δυάδες, τριάδες και τετράδες (με διαφορετική πολλές φορές σύνθεση), διέπρατταν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές οικιών και διαμερισμάτων στον Νομό Καρδίτσας.

Εξιχνιάστηκαν εξήντα μία (61) κλοπές - διαρρήξεις οικιών, στην πόλη τής Καρδίτσας, και στα χωριά: Πρόδρομος, Καρδιτσομάγουλα, Σταυρός, Μυρίνη, Αγ. Θεόδωροι, Παλαμάς, Φύλλο, Ξυνονέρι, Μαγουλίτσα, Φράγγο, Καλλιφώνι, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Αγναντερό, Προάστιο, Ανάβρα, Κέδρος και Αχλαδιά.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 371.000 € (χρυσαφικά - κοσμήματα, χρήματα, κλπ)

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι εντόπιζαν διαμερίσματα πολυκατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες (κυρίως μονοκατοικίες), και εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν εντός ή παραβίαζαν με την χρήση κατσαβιδιού, λοστού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Για την ευκολότερη διαφυγή και την αποτροπή της σύλληψής τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και ισχύος, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από αυτοκίνητα του νομού Καρδίτσας λίγη ώρα πριν από τη διάπραξη των διαρρήξεων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις σε πολλά μέρη της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα), γεγονός από το οποίο εκτιμάται ότι η δράση τους εκτείνεται εκτός της περιοχής του Νομού Καρδίτσας και σε περιοχές άλλων νομών.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.