Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου όπου έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι, αποφεύχθηκε νέα τραγωδία με παράνομους μετανάστες.

Σήμερα το πρωί οι λιμενικές αρχές στα στενά του νησιού στα τουρκικά ύδατα διέσωσαν 24 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος.  

Το σκάφος είναι μισοβυθμισμένο, ενώ οι μετανάστες 22 άνδρες και 2 γυναίκες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το κέντρο διάσωσης της Άγκυρας ειδοποιήθηκε, και πρόκειται να παραλάβει τους μετανάστες

«Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία, ενέργησε άμεσα τόσο ο θάλαμος επιχειρήσεων όσο και το περιπολικό σκάφος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Νίκος Λαγκαδιανός. Το λιμενικό εκτιμά ότι λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι προσπάθειες μεταφοράς μεταναστών στα χωρικά ύδατα θα ενταθούν. 

«Δεκάδες σκάφη έχουν αναπτυχθεί στην οριογραμμή με την Τουρκία στο Ανατολικό Αιγαίο, το λιμενικό δίνει καθημερινή μάχη για τη διάσωση των μεταναστών» τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός. 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων μετά τη χθεσινή τραγωδία.

Στις έρευνες συμμετέχει σκάφος του λιμενικού και της frontex και παραπλέον πλοίο. Κατόπιν εντολής του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου μετέβη στη Σάμο ο επιθεωρητής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το συντονισμό των ενεργειών διερεύνησης των συνθηκών και αιτιών του περιστατικού. 

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.