Πολύ αισιόδοξα φαίνεται να είναι τα μηνύματα από την ιταλική τουριστική αγορά για τα Ιόνια νησιά και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και από τις κρατήσεις εισιτηρίων στο πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο από το Μπάρι της Ιταλίας προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

H ακτοπλοϊκή σύνδεση που έχει εγκαινιαστεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ Ιταλίας και Ζακύνθου, θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο «Orison», χωρητικότητας περίπου 1.000 ατόμων. Το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 21 Ιουλίου και για φέτος έχουν προγραμματιστεί συνολικά επτά αναχωρήσεις από Ιταλία και από Ζάκυνθο.

Αναλυτικότερα, τα δρομολόγια από Μπάρι για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο θα γίνουν στις 21 και 28 Ιουλίου, στις 4, στις 11, στις 18 και στις 25 Αυγούστου και τέλος την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κεφαλονιά και Μπάρι θα γίνουν στις 22 και 29 Ιουλίου, στις 5, 8, 12, 19 και 26 Αυγούστου και τέλος στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο θα ξεκινά από το λιμάνι του Μπάρι στις 5 το απόγευμα και θα φτάνει στη Ζάκυνθο στις 4 μετά το μεσημέρι της επόμενης ημέρας και θα δένει στον μώλο του Αγίου Νικολάου.