Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Πικερμίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη στην περιοχή Ντράφι Πικερμίου, 27χρονος Αλβανός μέλος της ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τους συνεργούς του, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, εντόπιζαν οικίες στην περιοχή του Πικερμίου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν το βράδυ σπάζοντας παράθυρα ή πόρτες.

Στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή μαχαιριού ή κατσαβιδιού και με τη χρήση σωματικής βίας, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, διακριβώθηκε ότι είχαν διαπράξει δεκατέσσερις ληστείες σε οικίες και τριάντα πέντε κλοπές από οικίες στην ίδια περιοχή, ενώ η συνολική αξία των αντικειμένων, που ααίρεσαν, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.