current views are: 1

6 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:51

Μακιγιάζ: Συμβουλές για να είστε έτοιμες σε 10 λεπτά

Ακόμα κι αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου -ή ελάχιστη διάθεση- δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να λάμψεις.

Δημοσίευση 13:51’
αρθρο-newpost

Ακόμα κι αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου -ή ελάχιστη διάθεση- δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να λάμψεις.

Ακόμα κι αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου -ή ελάχιστη διάθεση- δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να λάμψεις. Απλώς τα κατάλληλα εργαλεία.

Tο σενάριο γνωστό και επαναλαμβανόμενο: η πρόταση για έξοδο θα σε πετύχει αργά το απόγευμα, ακριβώς την ώρα που ετοιμάζεσαι να φύγεις από τη δουλειά και να πας στο σπίτι. Κι ενώ δεν θέλεις να απορρίψεις την έξοδο, η διαδικασία της μετατροπής από ταλαιπωρημένο εργαζόμενο κορίτσι σε glamorous party girl, σου μοιάζει βουνό. Ψυχραιμία! Για να επιτύχεις το περίφημο party look, αρκεί να έχεις υπόψη σου αυτούς τους βασικούς κανόνες.

O πιο βασικός: στο μακιγιάζ, η απλότητα είναι το κλειδί, ειδικά όταν σου λείπει ο χρόνος ή ή διάθεση. Αν φλερτάρεις με την ιδέα να βγεις ακόμα και άβαφτη, κάνε την αμέσως καλύτερη κίνηση. Βάψου σε χρόνο ρεκόρ!

Κάλυψη: Σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, χρησιμοποίησε λίγο κονσίλερ για να σβήσεις μαύρους κύκλους και τις ατέλειες. Η απόχρωση του κονσίλερ πρέπει να είναι όσο πιο κοντά στην φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου έτσι ώστε να μην υπάρχουν διχρωμίες και κοκκινίλες. (Χρόνος: 2′)

Τόνισε τα χείλη σου: τα χείλη σου έχουν ανάγκη από ένα πράγμα για να ξεχωρίσουν: χρώμα. Το χρώμα δίνει στα χείλη σου την προσοχή που έχουν ανάγκη. Το κόκκινο και το ροζ είναι χρώματα γεμάτα που αμέσως αλλάζουν ολόκληρο το προσώπου σου!( (Χρόνος: 3′ -για να το απλώσεις σωστά και εννοείται αφού έχεις βρει την απόχρωση που θέλεις).

Μάσκαρα: μια απλή κίνηση είναι αρκετή για να κάνει τις βλεφαρίδες σου να φτάσουν στο φρύδι σου! Μια μάσκαρα για έξτρα όγκο και μήκος μεταμορφώνει το βλέμμα σου αμέσως και φυσικά μπορείς να την απλώσεις ακόμη και στο αυτοκίνητο καθώς περιμένεις να ανάψει το φανάρι. Μια στρώση είναι αρκετή για ένα πιο φυσικό και όχι πολύ έντονο αποτέλεσμα. (Χρόνος: 4′)

Μην ξεχνάς: τα περιποιημένα χέρια! Ακόμα και μια στρώση από ένα σκούρο βερνίκι (τα περισσότερα στεγνώνουν πλέον σε ελάχιστο χρόνο), είναι αρκετή για να δώσει μια επίσημη νότα στην εμφάνισή σου ενώ ένα απλό «πέρασμα» με ένα διαφανο βερνίκι για λάμψη αρκεί για να δείξει τα νύχια σου περοποιημένα στο λεπτό.

Μην ξεχνάς λίγα λεπτα, αρκούν να φρεσκάρεις και τα μαλλιά: Οσες βάφετε τα μαλλιά σας το ξέρετε καλά: δεν υπάρχει πιο υπονομευτική για την εμφάνιση λεπτομέρεια, από τη «ρίζα» στα βαμμένα μαλλιά, που εμφανίζεται ύπουλα τις πιο ακατάλληλες στιγμές και δίνει μια νότα έλλειψης περιποίησης σε μια κατά τα άλλα προσεγμένη εμφάνιση. Μπορείς όμως να ψάχνεις ανοιχτό κομμωτήριο βραδιάτικα; Δεν χρειάζεται! Μια μάσκαρα για τη ρίζα θα την καλύψει τέλεια και θα δείχνει φρεσκοβαμμένη.

Μην ξεχνάς: Η σημασία των μαλλιών αναγνωρίζεται όχι μόνο από κομμωτές, αλλά και από σχεδιαστές μόδας, που λένε πως μια γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να χαρακτηριστεί «κομψή». Επίλεξε ένα πλούσιο σαμπουάν περιποίησης και απόφυγε το εντατικό brushing και την ταλαιπωρία του styling. Αν διαθέτεις μακριά μαλλιά, άφησέ τα ελεύθερα και δώσε τους λάμψη με κάποιο εξιδεικευμένο προϊόν, τονίζοντας όχι μόνο τις άκρες αλλά και τα μήκη τους αν έχεις περισσότερα από 10 λεπτά!


σχετικα αρθρα