Συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Γεωπάρκου Λέσβου και του Γεωπάρκου Χονγκ Κονγκ, η οποία ανοίγει σημαντικές δυνατότητες στους τομείς της επιστημονικής συνεργασίας, της εκπαίδευσης αλλά και του τουρισμού.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ Άλαν Τσι Κονγκ Ουόνγκ (Alan Chi Kong WONG), ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νικόλαος Ζούρος.

Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Λέσβο κυβερνητική αντιπροσωπεία, καθώς και στελέχη του Γεωπάρκου του Χονγκ Κονγκ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε από τα δύο Γεωπάρκα Λέσβου και Χονγκ Κονγκ αποσκοπεί στην ευρεία μεταξύ τους συνεργασία και την προώθηση κοινών δράσεων που αποσκοπούν:

- Στη διευκόλυνση και προώθηση των ανταλλαγών επισκέψεων και της ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη διατήρηση, τη διαχείριση, την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού, (πχ γεω-τουρισμός) και την αξιοποίηση των γεωλογικών πόρων.

- Στη διευκόλυνση και προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης του προσωπικού, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του προγράμματος, τη δικτύωση, τη δημοσιότητα, τη διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών και άλλες δραστηριότητες.

- Στην αμοιβαία βοήθεια για την προώθηση των δραστηριοτήτων κάθε Γεωπάρκου με τη διάδοση των πληροφοριών δημοσιότητας και προβολή των κυριότερων αξιοθέατων, κλπ.

Στην ανάπτυξη νέων τομέων συνεργασίας που συμφωνούνται από κοινού από τους συμμετέχοντες.