Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσιάζει σήμερα στις 10 στο ξενοδοχείο Intercontinental το νέο ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί ο νέος ιστότοπος αλλά και η νέα ενότητα που θα περιλαμβάνεται σε αυτόν και θα έχει τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα» σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 - 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.