Ο Κυριάκος και ο Σάκης είναι δύο νέοι που τόλμησαν να δημιουργήσουν σε καιρό κρίσης... Είναι επιχειρηματίες που η ζωή τους κινείται καθημερινά πάνω σε δύο ρόδες, καθώς κατάφεραν να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ποδήλατο με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Εδώ και λίγους μήνες έχουν ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη μια εταιρεία ταχυμεταφορών φακέλων και μικροδεμάτων, τη "Nineflow bike couriers".

Με τα ποδήλατά τους, ο 25χρονος Κυριάκος Λιάρας και ο 28χρονος Σάκης Γκαλάπης κινούνται με ευελιξία και ταχύτητα μέσα στην πόλη, ενώ προσφέρουν στους πελάτες τους ανταγωνιστικές τιμές καθώς τα οχήματά τους έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.

Δεν εκπέμπουν ρύπους, βοηθούν στην αποσυμφόρηση του κέντρου και μεταφέρουν κάθε είδους έγγραφα, φακέλους, δέματα, εύθραυστα είδη και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, εγγυώνται παράδοση ακόμη και εντός 15 λεπτών!

"Την ιδέα την είχαμε από παλιά, όμως την υλοποιήσαμε στις αρχές του χρόνου. Παρακινηθήκαμε από την αγάπη μας για το ποδήλατο. Εύκολο σίγουρα δεν είναι, καθώς δεν κάνουμε μόνο ποδήλατο, αλλά έχουμε όλες τις δυσκολίες μιας μικρής επιχείρησης. Προς το παρόν κινούμαστε μόνο μέσα στη Θεσσαλονίκη, όμως σχεδιάζουμε συνεργασίες με Αθήνα και επαρχία με άλλους ποδηλάτες" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάρας, που επιπλέον φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Στο πλευρό των δύο νεαρών επιχειρηματιών στάθηκαν γονείς και φίλοι, που τους παρότρυναν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής από τη δουλειά. Επειδή χρησιμοποιούμε ποδήλατα έχουμε και πιο φθηνές τιμές, καθώς δεν υπάρχουν τα έξοδα της βενζίνης. Πολλοί πελάτες μας που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν μεγάλες εταιρείες κούριερ, επιλέγουν πλέον τις δικές μας υπηρεσίες" κατέληξε ο κ.Λιάρας.

Η ιδέα των δύο νεαρών παρουσιάστηκε -μεταξύ άλλων- στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα "Η Νεα(νική) πλευρά του Επιχειρείν", που διοργανώθηκε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο από τη "Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014" και το περιοδικό "RouaMat.com".

Στον χώρο βρέθηκαν πολλοί νέοι με ιδέες και φιλοδοξίες, που επιθυμούν μια ευκαιρία για να αποδείξουν πως μπορούν να δημιουργήσουν και να σταθούν στον επιχειρηματικό χώρο.

"Θέλουμε οι νέοι να προβληματιστούν για τις προοπτικές που έχουν και οι μεγαλύτεροι να αφήσουν ν' αναπνεύσει ο νέος επιχειρηματίας. Να αποτελέσει ένα έναυσμα, μια σπίθα, να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι, που φοβούνται να δείξουν την αξία τους και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα" ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μουράτης, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της ημερίδας και υπεύθυνος του περιοδικού "RouaMat.com".

Στη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια εκπαίδευσης, ώστε να γνωρίζουν οι νέοι πώς θα στήσουν την επιχείρησή τους και ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν.