Ομάδα διαρρηκτών,η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές στις περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Με την κάλύψη της νύχτας, η συμμορία των οκτώ Αλβανών, διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

Η σύνθεση της εγκληματικής ομάδας, εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις και με τον επιδιωκόμενο στόχο και διέπραξε σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών,21 κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας στις περιοχές, Ν. Καρβάλη, Φίλιπποι, Ν. Πέραμος, Ν. Ηρακλείτσα, Ζυγός, Παληό και στην πόλη της Καβάλας, όπως και στην περιφερειακή ενότητα Δράμας στους οικισμούς Πανοράματος, Ψηλή Ράχη και στην πόλη της Δράμας.

Οι δράστες, συνεργαζόμενοι σε διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες και χρησιμοποιώντας τον ίδιο πάντα τρόπο, παραβίαζαν τις κλειδαριές στις πόρτες εισόδου ή έμπαιναν σκαρφαλώνοντας στα μπαλκόνια και από μπαλκονόπορτες.

Η λεία των δραστών κατά την διάρκεια δράσης της συμμορίας, ανέρχεται σε 4.000,00 ευρώ, ενώ τα κλοπιμαία σε κοσμήματα κοστολογούνται σε 3.000 ευρώ.

Επίσης τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες αγγίζουν τις 9.000 περίπου, κατά δήλωση των παθόντων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, διενέργησαν έρευνες στις οικίες πέντε εκ των ανωτέρω δραστών, στην Καβάλα και στη Δράμα και κατέσχεσαν σημαντικό μέρος των προαναφερομένων κλοπιμαίων, τα οποία στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.

Επιπλέον, στις κατ οίκον έρευνες εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, των οποίων την κατοχή οι δράστες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί εάν τυγχάνουν προϊόντα κλοπής από άλλες κλοπές-διαρρήξεις οικιών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε, επίσης, ότι οι τέσσερις εκ των ανωτέρω δραστών, διέπραξαν μια ληστεία στον Αγίο Αθανάσιο Δράμας , σε βάρος μιας υπηκόου Αλβανίας, αδίκημα για το οποίο είχε σχηματίσει δικογραφία το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας κατά αγνώστων δραστών.

Σε βάρος δύο εκ των προαναφερομένων δραστών εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Καβάλας, για τον ένα δράστη κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής του απέλασης, δύο από τους δράστες απολογήθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου των αδικημάτων που τέλεσαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δράστες αναζητούνται.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων στην Καβάλα και σε όμορες περιοχές.