Συνελήφθησαν 11 άτομα στην Καρδίτσα με την κατηγορία συγκρότησης και οργάνωσης εγκληματικής ομάδας, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων - διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων οικιών διαμερισμάτων.

Το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας,προχώρησε στην σύλληψη οκτώ Ελλήνων,δύο αλλοδαπών αλβανικής υπηκοότητας και ενός ατόμου αγνώστων στοιχείων, κατοίκων οικισμών ΡΟΜ, της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες ενεργώντας ομάδες , διέπρατταν κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση κλοπές οικιών και διαμερισμάτων στον Νομό Καρδίτσας, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 371.000 ευρώ.

Οι αρχές εξιχνίασαν 61 διαρρήξεις οικιών, στην πόλη τής Καρδίτσας, στον Πρόδρομο, Καρδιτσομάγουλα, Σταυρό, Μυρίνη, Αγίους Θεοδώρους, Παλαμά, Φύλλο, Ξυνονέρι, Μαγουλίτσα, Φράγγο, Καλλιφώνι, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Αγναντερό, Προάστιο, Ανάβρα, Κέδρο και Αχλαδιά.

Σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι εντόπιζαν διαμερίσματα πολυκατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες και εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν με την χρήση κατσαβιδιού, λοστού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Για την ευκολότερη διαφυγή και την αποτροπή της σύλληψής τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και ισχύος, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από αυτοκίνητα του Νομού,λίγη ώρα πριν από τη διάπραξη των διαρρήξεων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις σε πολλά μέρη της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα), γεγονός από το οποίο εκτιμάται ότι η δράση αυτών εκτείνεται εκτός της περιοχής του Νομού Καρδίτσας και σε περιοχές άλλων νομών.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε κατά των δραστών υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.