Νεαρός σε ηλικία παρά το «πλούσιο» βιογραφικό του και τις πολυετείς σπουδές ως οικονομολόγος οραματίζεται την περιοχή στην οποία μεγάλωσε ως ένα ελκυστικό προάστιο με λιγότερη ανεργία και εγκληματικότητα και ζητά από τους συνομηλίκους του να συμμετέχουν ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο 29χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών, Γιώργος Αναστόπουλος με τον συνδυασμό του Σωτήρη Ντούνου «Για την Πόλη μας» εξηγεί στο newpost γιατί ένας νέος πρέπει να ασχοληθεί με τα κοινά όταν η απαξίωση των πολιτών  προς τους πολιτικούς και τους πολιτευόμενους είναι έκδηλη.

«Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρόσφορος για νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, γεμάτους όρεξη για προσφορά. Ο κόσμος πλέον φωνάζει και ανησυχεί για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όχι μόνο σε Τοπικό επίπεδο, αλλά κυρίως λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας. Ζητά δυναμικά να κάνουμε κάτι τουλάχιστον για τα καθημερινά προβλήματα του, όπως είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και η ανάσχεση της ανεργίας που τον μαστίζει» δηλώνει.

Mε μεταπτυχιακές σπουδές στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά και διδακτορικό στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας διαπιστώνει ότι «η ανεργία και η έλλειψη πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία σύγχρονη μάστιγα για την Ελλάδα» και η λύση βρίσκεται στην επιτυχή διεκδίκηση Ευρωπαϊκών πόρων που όταν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να δώσουν θέσεις εργασίας στους κατοίκους.

Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως στέλεχος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, έχοντας αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων στο τομέα της Δημόσιας Υγείας, τα οποία αφορούν στους μετανάστες, στους χρήστες ναρκωτικών, ακόμα και στην έξαρση επιδημιών. Ο 29χρονος υποψήφιος επιθυμεί, όπως αναφέρει, αλλαγές στην πόλη των Αχαρνών που σχετίζονται με τα καθημερινά προβλήματα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. «Στην πόλη μας, κατοικούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αρκετοί οικονομικοί μετανάστες, τους οποίους οφείλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε μέσω δράσεων υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, σίτισης και στέγασης για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας θα βοηθήσει και στη μείωση της παραβατικότητας στη πόλη» σημειώνει.

Ο κ. Αναστόπουλος δεν παραλείπει να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η ψήφος των νέων. «Είναι απαραίτητη η συμμετοχή των νέων στις εκλογικές διαδικασίες γιατί αυτοί πλέον πρέπει να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να καθορίσουν την πορεία και την εξέλιξη της πόλης και της χώρας».