Με την επίγνωση ότι τα χρήματα προς τους δήμους και τις περιφέρειες... «στεγνώνουν», θέτους τις υποψηφιότητές τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι επίδοξοι τοπικοί άρχοντες.

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν, είναι η συντήρηση των κοινωνικών δομών και οι ανεργία στις πόλεις τους.

Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, διεκδικεί την καρέκλα του δημάρχου με ιδέες που ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, μιλώντας στο newpost, καινοτόμες:

«Εμείς έχουμε έναν δήμο ο οποίος βρέχεται από 22 χλμ παραλία του Σαρωνικού, και είναι ένα πλεονέκτημα. Το όραμά μας είναι ενα δημιουργήσουμε έναν δήμο οικονομικά αυτοτελή, που θα εξοικονομεί μόνος του τα χρήματα που χρειάζεται. Στόχος μας να γίνει ο Σαρωνικός δήμος -πρότυπο, πόλος έλξης όχι μόνο για τους δημότες μας αλλά και για τους πολίτες όλης της Αττικής αλλά και για τους ξένους επισκέπτες».

Μερικά από τα σημεία της πρότασής του είναι;

  • Αξιοποίηση παραλιακής ζώνης, όχι όμως κλειστές παραλίες με εισόδους. Παραλίες ελεύθερες, οργανωμένες καθαρές και εύκολα προσβάσιμες, με δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ, αναψυκτηρίων κλπ.
  • Ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιά των γηγενών σαρακατατσαναίων βλάχων της παλαιάς Φώκαιας και της Αναβύσσου με τη δημιουργία μουσείου ανάδειξης τοπικής ιστορίας.
  • Προβολή των Αλυκών όχι μόνο ως οικόπεδο αλλά και ως προς τη λειτουργία τους με τη δημιουργία μουσείου αλυκών- αλατιού.
  • Ανάδειξη τοπικής ιστορίας αρβανιτών κατοίκων των Καλυβίων και του Κουβαρά, με λαογραφικό και ψηφιακό μουσείο.
  • Αξιοποίηση του δάσους του Κουβαρά με τη δημιουργία χώρων αναψυχής και ορειβατικών δραστηριοτήτων.
  • Αξιοποίηση αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων.

«Θέλουμε να τον αναγάγουμε σε τουριστικό δήμο, να αναζωογονήσουμε την τοπική αγορά και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Με την προσθήκη της καινοτόμου ιδέας ίδρυσης "Γραφείου υποστήριξης της επιχείρηση και ευρέσεως εργασίας" το οποίο θα παρακολουθεί όλα τα επιχροηγούμενα προγράμματα και θα συντάσσει φακέλους υπαγωγής για επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής, δωρεάν, θέλουμε να αναζωογονήσουμε την επιχειρηματικότητα στο δήμο μας».

Με τα οικονομικά οφέλη των παραπάνω δραστηριοτήτων ο υποψήφιος δήμαρχος προσδοκά, όπως λέει, να ασκήσει κοινωνική πολιτική, ιδρύοντας δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό φαρμακείο, επεκτείνοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην Ανάβυσσο, ενισχύοντας τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολείων και παιδικών σταθμών.

Τελικός του στόχος, όπως λέει, η μείωση των δημοτικών τελών και του κόστους μεταπώλησης νερού από την δημοτική επιχείρηση της περιοχής.

 

Ντ.Κ