Επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία απαντά στην προ ημερών επιστολή που υπογράφει ο Βασίλης Τζωρτζάτος, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε αυτήν ο συντάκτης επιτίθεται τόσο στον υπογράφοντα το κείμενο που τιτλοφορείται «Η πικρή αλήθεια για: - τον τραγικό θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν - την εικόνα κατάντιας της 17Ν το 2002», όσο και στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, που χαρακτηρίζει (χωρίς να κατονομάζει) Υποβολέα, δηλαδή τον πραγματικό συντάκτη του κειμένου.

Με δικό του τίτλο: «Η τραγική αλήθεια για τον Υποβολέα», ο Κουφοντίνας αναφέρει ότι «το γνωστό δίδυμο, ο πρώτος με τη γραφή του, ο δεύτερος με την υπογραφή του, με μια επιστολή τους ανέλαβαν υπηρεσία. Ίδιος ο στόχος, ανομολόγητος όμως εδώ, το βιβλίο. Ίδια η τακτική: τα μέλη της 17Ν είναι ληστές και δολοφόνοι, κυνικοί και ιδιοτελείς. (…). Τα ΜΜΕ αποδέχθηκαν με άκρατη αγαλλίαση το δώρο του Υποβολέα (με υπογραφή Β. Τζ). Οργίασαν κατά της 17Ν πατώντας στην υποτιθέμενη «γνώση από τα μέσα» που τους προσφέρθηκε πρόθυμα. Η επιχείρηση «ευτελισμός της 17Ν» δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο από τον Υποβολέα».

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής Τζωρτζάτου, ο Κουφοντίνας υποστηρίζει πως «αν παραμερίσουμε τα δυσώδη εμέσματα εκείνο που μένει είναι μια δειλή, απεγνωσμένη προσπάθεια να μην αντιμετωπιστεί η αλήθεια, η ευθύνη της οργάνωσης και του κέντρου της» και χαρακτηρίζει συγκεκριμένες αναφορές της επιστολής Τζωρτζάτου «προδοσία και καταισχύνη του Υποβολέα να τροφοδοτεί την επίθεση της 17Ν με «ληστές και δολοφόνους» κυνικούς και ιδιοτελείς».

Κατά τον Κουφοντίνα η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν «δοκιμασία της φωτιάς για το εσωτερικό μέταλλο του καθένα. Πολλοί έσπασαν» και στρέφει τα βέλη του τόσο στον Τζωρτζάτο που «υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης της 17Ν. (…) Το στίγμα του καταδότη θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή», όσο και στον Γιωτόπουλο που «θα τους καταδιώκει για πάντα το στίγμα του ποταπού. Του προδότη ιδεών και αξιών, της προσωπικής του ιστορίας, του ρόλου που τους είχε απονείμει η ιστορία μας».

Μάλιστα, μέμφεται τον Γιωτόπουλο για τα κείμενα που έχει δημοσιοποιήσει την περίοδο που παρεμένει φυλακισμένος, σχολιάζοντας ότι «δώδεκα χρόνια τώρα η πνευματική παραγωγή του Υποβολέα εξαντλείται στο πώς θα πλήξει τη 17Ν. Φτάνει πια!».