Την έντονη δυσοσμία από τα σκουπίδια που βρίσκονται στον χώρο δίπλα από το Νοσοκομείο του Πύργου, αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Η αφόρητη μυρωδιά έχει κατακλύσει ολόκληρη την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Τα σκουπίδια, όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Παναγιώτης Φραγκαντώνης, μαζεύτηκαν από τους κάδους της πόλης του Πύργου, το προηγούμενο διάστημα και με ειδική αναδομή που δημιουργήθηκε τοποθετήθηκαν στο σημείο, ώστε σήμερα να ξεκινήσει η τοποθέτησή τους στα κοντέινερ για τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.

Όπως εξήγησε ο κ. Φραγκαντώνης, η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, θα ξεκινήσει από σήμερα, όπου τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας μέχρι να ολοκληρωθεί η ποσότητα των 2 χιλ. τόνων που θα δέχεται η περιοχή από τον δήμο του Πύργου.

Εξάλλου, για το συγκεκριμένο ζήτημα και με δεδομένη την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στον Καλλικρατικό δήμο Πύργου από τους τόνους απορριμμάτων, πριν λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο Πύργου ομόφωνα αποφάσισε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου έτσι ώστε τα σκουπίδια να μεταφερθούν στην περιοχή της Βλαχομάνδρας.