current views are: 1

8 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:46

ΟΑΕΔ: Κατασκηνώσεις για ανέργους… στα «γρήγορα» και μόνο με ίντερνετ

Μια ομολογουμένως χρήσιμη παροχή έχει εξαγγείλει για τους ανέργους ο ΟΑΕΔ: δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε κατασκηνώσεις

Δημοσίευση 13:46’
αρθρο-newpost

Μια ομολογουμένως χρήσιμη παροχή έχει εξαγγείλει για τους ανέργους ο ΟΑΕΔ: δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε κατασκηνώσεις

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μια ομολογουμένως χρήσιμη παροχή έχει εξαγγείλει για τους ανέργους ο ΟΑΕΔ: δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε ανέργους που δεν έχουν δουλέψει το τελευταίο εξάμηνο και έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 16.000 ευρώ, ή εργαζόμενους που έχουν κάνει λιγότερα από 50 μεροκάματα μέσα στο έτος και με το ίδιο εισόδημα.

Όμως η διάρκεια υποβολής αιτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένη – ξεκίνησε την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 και ολοκληρώνεται αύριο, 9 Μαΐου 2014. 

Παράλληλα, πολλοί δικαιούχοι παραπονούνται ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για το πρόγραμμα.

Μια ακόμη δυσκολία για τους ενδιαφερόμενους: τα ΚΕΠ δεν εξυπηρετούν, τα γραφεία του ΟΑΕΔ δεν εξυπηρετούν. Οι αιτήσης γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρο Αμπατζόγλου μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 17.000 αιτήσεις για 35.000 θέσεις, ενώ δεν υπάρχει πρόθεση παράτασης:

«Το πρόγραμμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αν δώσουμε παράταση στην υποβολή αιτήσεων θα πάει πίσω και το πρόγραμμα. Αύριο το μεσημέρι “κλείνει” το σύστημα. Στις 11 το πρωί θα δούμε πόσες αιτήσεις έχουμε και ίσως, αν διαπιστώσουμε δυστοκία, να δώσουμε μια πολύ μικρή παράταση», λέει στο newpost ο κ. Αμπατζόγλου.