Ένα "καταφύγιο" που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες των αστέγων εγκαινιάστηκε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής, που θα λειτουργεί σε κτίριο επί της οδού Μοναστηρίου 62, σε συνεργασία του κεντρικού Δήμου με την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων "Άρσις" και τη μη κυβερνητική οργάνωση Praxis.

Το κέντρο θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και σε καθημερινή βάση θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 50 άτομα.

Στο συγκεκριμένο χώρο, οι άστεγοι θα μπορούν μεταξύ άλλων να φροντίσουν την ατομική υγιεινή τους, θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες, ενώ θα προσφέρεται και πρωινό.

"Δίνουμε βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική παρά τις οικονομικές δυσκολίες" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των εγκαινίων, όπου παρέστη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013.