Το "Νέο Λύκειο" που προωθεί η Άννα Διαμαντοπούλου θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και αξιολόγηση καθηγητών αλλά και κυνήγι αυτών που κάνουν ιδιαίτερα.

Το μέτρο που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προανήγγειλε η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να μην αξιολογουνται.

Έτσι από του χρόνου έρχεται αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων αλλά και των καθηγητών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος θα έχει και ως στόχο την καταπολέμηση της παραπαιδείας καθώς θα μπουν στο στόχαστρο οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα. Η υπουργός σε συνέντευξή της σημείωσε ότι “εκείνοι που προσφεύγουν σε αυτή την πρακτική διαπράττουν έγκλημα καθοσιώσεως”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα "Νέα", δεν είναι σαφές ακόμη τι θα γίνει με τους καθηγητές που θα “κοπούν” ωστόσο θεωρείται ότι για τους νεοδιοριζόμενους μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις καθώς μπορεί να μην επικυρωθεί ο διορισμός τους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ έχουν αναλάβει να κάνουν μελέτη για την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Το κόστος της μελέτης είναι 127.00 ευρώ.