«Η άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ είναι μήνυμα αισιοδοξίας για να δυναμώσει η κοινή συλλογική δράση και η πάλη για επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση, για δωρεάν σπουδές, για να είναι το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών» αναφέρει ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών βάσει των οποίων «η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Η ΠΚΣ σημείωσε μεγάλη άνοδο με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 19% στα ΑΕΙ και στο 22% στα ΤΕΙ και όπως αναφέρει η ΚΝΕ είναι η «πανελλαδικά η μόνη δύναμη που σε αυτές τις συνθήκες ανέβηκε σε ψήφους και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ενώ ανεδείχθη πρώτη δύναμη σε 36 συλλόγους ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Το ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει, ότι «μείωση σε ψήφους έχουν όλες οι άλλες δυνάμεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τόσο οι παρατάξεις της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΔΑΠ (ΝΔ) και ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), όσο και οι δυνάμεις του καιροσκοπισμού και του συμβιβασμού, ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ)» και προσθέτει ότι «το θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών περικλείει δυναμική που μπορεί και είναι αναγκαίο να εκφραστεί το επόμενο διάστημα» για την ενίσχυση της δράσης και της συμμετοχής των φοιτητών και σπουδαστών «σε αγωνιστικούς ζωντανούς συλλόγους και μαχητικά όργανα που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ».

Ταυτόχρονα, η ΚΝΕ καλεί σε συζήτηση και καθημερινή δράση στις σχολές για την καλύτερη οργάνωση της ζωής των συλλόγων, για ανάδειξη αγωνιστικών και διεκδικητικών διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών ανά εξάμηνο και τμήμα και για τις αλλαγές που χρειάζεται η δομή του φοιτητικού κινήματος με σύλλογο ανά τμήμα, δευτεροβάθμιο όργανο ανά Ίδρυμα και πανελλαδικό όργανο.

«Καλούμε συνολικά τους φοιτητές και σπουδαστές, να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ.