Προβλήματα οικονομικής φύσεως, εύρεση εργασίας, και φαγητό ήταν κάποιοι από τους λόγους που οδηγούσαν κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην οργάνωση, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται ορισμένοι εξ αυτών, κατά την απολογία τους ενώπιον των ανακριτριών.

«Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους.... Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: “Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία"», φέρεται να κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων.

Άλλος κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίζεται:

«Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη Χ.Α., πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου, όπως με ρωτάτε. Φόρεσα την μπλούζα της Χ.Α. όταν πήγα και πήρα τρόφιμα, το δέχομαι. Δεν ήθελα να τη βάλω πάνω μου, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω».

Σε ερώτηση των ανακριτριών εάν τον ανάγκασαν να φορέσει την μπλούζα για να πάρει τρόφιμα ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε:

«Μάλιστα, μας ανάγκαζαν. Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό».