Σήμερα το πρωί συνεχίζεται η εκσκαφή στον χώρο όπου υπήρχε το πηγάδι στα Χανιά, προκειμένου να βρεθεί ο 39χρονος εργάτης ο οποίος καταπλακώθηκε απο μεγάλο όγκο χωμάτων.

Μέχρι αργά το βράδυ τα μηχανήματα έσκαβαν τον χώρο γύρω από το πηγάδι προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες για τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής , ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε βάθος 15 – 17 μέτρων όπου βρίσκεται θαμμένος ο άτυχος άντρας.

Το βασικό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από την αρχή οι ομάδες διάσωσης, ήταν πως το μεγάλο πηγάδι (διαμέτρου περίπου τριών μέτρων και βάθους 17 μέτρων) λόγω της κατάρρευσής του στα τελευταία πέντε μέτρα, είχε «ξεκουφίσει» και υπήρχε άμεσος κίνδυνος ολοκληρωτικής κατάρρευσης με συνέπεια να υπάρξουν και άλλα θύματα.

Έτσι, μετά από γνωμοδότηση ειδικών μηχανικών, εργολάβων και εμπειρογνωμόνων, και υπο την γενική εποπτεία του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής κ.Ραπανάκη, αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη εκσκαφή γύρω από το πηγάδι με βαριά μηχανήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να φτάσουν εκεί που θάφτηκε ο 39χρονος.
Προηγήθηκε μια προσπάθεια να ανασυρθεί η σκαλωσιά πάνω στην οποία ήταν το συνεργείο των εργατών με την ελπίδα πως ο άτυχος 39χρονος να είχε εγκλωβιστεί εκεί.
Δυστυχώς , όταν ανασύρθηκε η σκαλωσιά δεν βρέθηκε ο άνθρωπος και από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η εκσκαφή του χώρου.

Να σημειωθεί πως οι διασώστες της Πυροσβεστικής , χθες το μεσημέρι, μετά το ατύχημα, υπερέβαλλαν εαυτόν και με ρίσκο για την ίδια τους την ζωή, επεχείρησαν να σκάψουν για να βρούν τον άντρα, αλλά ευτυχώς τους σταμάτησαν πριν συμβούν τα χειρότερα.