Τη συμπλήρωση των τριάντα χρόνων από την ανωτατοποίησή του γιορτάζει το ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΤΕΦΑΑ Σερρών σε μία επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου, στις 19.00.

Ξεκινώντας το 1969 ως ανεξάρτητη σχολή, με την ονομασία Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής, το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο ΑΠΘ το 1982-83 και το 1984 είχε ήδη τους πρώτους πτυχιούχους του. Το 1986-87 δημιουργήθηκε και το ΤΕΦΑΑ Σερρών, ενώ τα δύο τμήματα σήμερα αποτελούν τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στο διάστημα των τριάντα χρόνων λειτουργίας του αποφοίτησαν συνολικά 13.000 άτομα, 200 έλαβαν μεταπτυχιακό δίπλωμα και 100 διδακτορικό, ενώ σε ό,τι αφορά το ερευνητικό έργο κατά τα τελευταία έξι χρόνια δημοσιεύτηκαν πάνω από 1800 επιστημονικά άρθρα και υλοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων.

Τουλάχιστον 15 από τους αποφοίτους του είναι γνωστοί Ολυμπιονίκες και αθλητές παγκόσμιας αναγνώρισης, όπως οι: Β. Πατουλίδου, Τ. Κελεσίδου, Δ. Ταμβάκος, Θ. Κώστας, Κ. Κουκοδήμος, Σ.Σακοράφα, Α. Βερούλη κ.ά. Το 15% του ανθρώπινου δυναμικού του κατέχει, εξάλλου, διοικητικές θέσεις σε διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς και επιστημονικές εταιρείες.

Προσφέρει γνώσεις σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις: τη Φυσική Αγωγή, τον Αγωνιστικό Αθλητισμό (προπονητές), την Αναψυχή και τις Φυσικές Δραστηριότητες, καθώς και τον Αθλητισμό για ΑμΕΑ.