«Άστραψε και βρόντηξε» ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς καθώς, τις προηγούμενες ημέρες έγινε αφαίρεση ποσού ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του δήμου .

Τα χρήματα αφορούν σε υπόθεση αποζημίωσης ακινήτου για την οποία υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο απαλλοτροιώθηκε προκειμένου να μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο. 

«Τέτοιες υποθέσεις σε όλους τους Δήμους  που έχουν σχέδια πόλεως είναι δεκάδες, όπως και στο Δήμο Ρόδου έχουμε δεκάδες τέτοιες υποθέσεις, στο σχέδιο Ιαλυσού, στο σχέδιο Ρόδου, στα παλιά σχέδια, πριν δηλαδή να υπάρχουν οι εισφορές σε γη και χρήμα που προσδιορίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, οι κοινωφελείς χώροι, οι πλατείες, τα σχολεία, υπάρχουν εκκρεμότητες. Και σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει συμβεί, στη Ρόδο ή και αλλού απ’ ό,τι ξέρω, να υπάρχει μία τέτοια παρόμοια υπόθεση», δήλωσε ο Στάθης Κουσουρνάς.

Και εξήγησε: «Έχουν βγει οι τελικές τιμές, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, συνήθως οι Δήμοι δεν έχουν χρήματα, όπως και δεν έχουν, το ποσό ήταν τεράστιο, πέρασε ενάμισης χρόνος δεν πλήρωσε και αυτοδίκαια το ακίνητο πάει στον ιδιοκτήτη. Είναι ελεύθερο χρήσης». 

TAGS