Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν πήγε σε τηλεοπτική αναμέτρηση ιδιωτικού καναλιού καθώς εκτίμησε ότι δεν γίνεται με δημοκρατικούς κανόνες. Αυτό, αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, σε απάντηση των σχολίων τόσο του κ. Καμίνη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος δήμαρχος αποφεύγει να δώσει το «παρών», εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση αυτή.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος στη εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Ξέρετε πολύ καλά ότι εδώ και ένα μήνα επισκέφτηκα τη Δημόσια Τηλεόραση, είδα τον τότε Πρόεδρο κ. Προκοπάκη και πρότεινα ο ίδιος με ευθύνη της Δημόσιας Τηλεόρασης να γίνουν τηλεοπτικές συζητήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την Αθήνα. Να προκαλέσει η Δημόσια Τηλεόραση μια αναμέτρηση μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου και όλων των υποψηφίων ή εν πάση περιπτώσει των κεντρικών υποψηφίων προκειμένου να διαφωτιστούν οι πολίτες της Αθήνας. Βεβαίως ποτέ δεν αποδέχτηκε ο κ. Καμίνης αυτή την πρόκληση για την τηλεοπτική αναμέτρηση. Πάντα κρυβόταν και εξακολουθεί και κρύβεται.

Σήμερα, ένα ιδιωτικό κανάλι έκανε το εξής: διοργάνωσε μια συζήτηση και η συζήτηση αυτή δεν έγινε με κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι οι κανόνες όταν κάνεις τηλεοπτική συζήτηση; Καλείς όλους τους υποψηφίους γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία, καλείς άπαντες. Το αίτημα που ήρθε από το συγκεκριμένο ιδιωτικό σταθμό αναφέρει:
"Debate υποψηφίων δημάρχων Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 με συμμετοχή Καμίνη, Σπηλιωτόπουλου, Σακελλαρίδη, Κακλαμάνη, Σοφιανού". 
Αυτή ήταν η πρόσκληση που εγώ μέχρι εχθές το βράδυ είχα.- Είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή του κ. Καπερνάρου”.  Όταν ρώτησα γιατί ο κ. Καπερνάρος αποκλείεται, η απάντηση ήταν: «Γιατί δεν χωρούν όλοι στο studio». 

Παράλληλα ο κ. Σπηλιωτόπουλος ρωτά: Ποιος βάζει τους όρους; και προσθέτει ότι «μια τηλεοπτική αναμέτρηση γίνεται με κανόνες δημοκρατίας: Ή ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων ή ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις ή το σύνολο των υποψηφίων. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Έχει κανόνες. Πως επιλέγεις και πως αποκλείεις. Ακόμα και με βάση τις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε ο κ. Καμίνης, εγώ και ο κ. Σακελλαρίδης». 

«Γιατί είχε αποκλειστεί από τη συμμετοχή ο κ. Καπερνάρος, τον οποίο τρέξανε και τον έβαλαν τελευταία στιγμή στη δική μου τη θέση; Γιατί αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι; Πως προκαταλαμβάνουν  την απόφαση των Αθηναίων; Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι εδώ είναι μια επιλογή συγκεκριμένων υποψηφίων κατά απαίτηση του κ. Καμίνη, ο οποίος βάζει όρο - το έκανε και σε άλλο μεγάλο κανάλι και το λέω δημόσια για να τον προκαλέσω- εγώ δεν έρχομαι σε τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αν δεν έρθει και ο κ. Κακλαμάνης. Δηλαδή προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι σπαράσσεται ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προερχόμαστε. Ζητώ συζήτηση με τον κ. Καμίνη. Θέλει και τον κ. Σακελλαρίδη; Θέλει  το σύνολο των υποψηφίων; Ας επιλέξει. Όχι αυθαίρετες  όμως επιλογές που είναι βαθιά αντιδημοκρατικές» κατέληξε.