Σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας σε βάρος 57χρονου Έλληνα, για εξαπάτηση 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας.  

Αναλυτικότερα, ο 57χρονος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον 45χρονο, υπάλληλο εταιρείας αγοράς φορτηγών αυτοκινήτων, που εδρεύει στη Βουλγαρία και προφασιζόμενος τον ιδιοκτήτη δύο φορτηγών, τον έπεισε να συναντηθούν σε μάντρα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του επιδείξει τα υποτιθέμενα προς πώληση οχήματα. 

Στη συνάντηση που ακολούθησε ο 57χρονος εμφανίστηκε μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, οι οποίοι, παρουσιάζοντας διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 45χρονο, αποκομίζοντας από αυτόν αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά των οχημάτων. 

Στη συνέχεια, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα, απέσπασαν άλλα 200 ευρώ από αυτόν για την παράδοση των φορτηγών, η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για την ταυτοποίηση του συνεργού του και τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.